Not known Factual Statements About diş beyazlatma

Wiki Article



Ev tipi beyazlatmanın tercih edilmesi durumunda özel plakların uzun süre dişte kalması gerekiyor. Bu sürenin de six saat ile eight saat arasında olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda ten gün ile 2 hafta arasında değişen bir süre boyunca plakların belirli bir saat boyunca takılması gerekir.

Yüksek konsantrasyonlu beyazlatıcı maddeler ile diş hekimi tarafından yapılan bu tedavide, başlangıç rengi kayded­ilir. Yüksek konsantrasyonlu beyazlatıcı maddenin yara oluşturucu ve tahriş edici zararından korunmak amacıyla diş etleri ve çevre ağız dokuların dikkatlice korunması gerekmektedir.

Günlük hayattaki çeşitli faktörlerin etkisiyle sararan ya da koyulaşan dişlerin, profesyonel olarak diş hekimlerince yapılan işlemlerle beyazlatılması işlemine kısaca diş beyazlatma adı verilir.

Diş beyazlatmak advertına yapılabilecek bir diğer şey muz kabuğu kullanmak. Muz kabuğu, diş beyazlatma konusunda tercih edilen bir yöntem olarak bizlerin karşısına çıkıyor.

karbonat işe yarıyor. karbonat limon diş etlerini zedeliyor ayda bir olur ama haftada 1-two olmaz.karbonat ile fırçaladıktan sonra özellikle sensodyne yada bildiğiniz diş eti rahatsızlıklarına iyi gelen bir diş macunu ile fileırçalamak iyi olur. Samet M.

Bunun için diş hekimi hastaya özel olarak beyazlatıcı plaklar hazırlar. İçinde beyazlatıcı jel bulunan bu plakları hasta evde uygular ve diş beyazlatma işlemi kolayca yapılır.

Bu konuda iyi bir araştırma yapıp alanında uzman bir doktora görünmeniz şart. Yoksa dişlerinize ciddi zararlar verebilirsiniz. SGK kapsamında değilseniz devlette diş beyazlatma fiyatları şu şekildedir;

Karbonat ise hafif aşındırıcı özelliğiyle diş yüzeyindeki lekelerin temizlenmesine propertyımcı olur. Bir araya geldiklerinde, limon suyu ve karbonat karışımı dişleri beyazlatma konusunda oldukça etkili olabilir.

Limon içerdiği asitler sayesinde, dişlerdeki sarı lekeleri giderir. Tuz ile peeling etkisi yaratır. Limon kabuğu da diş beyazlatmaya lawnımcı olur. Limon suyu ile dişleri fırçalayarak veya limon kabuğunu dişlerinize sürerek, dişlerinizin daha beyaz olmasını sağlayabilirsiniz.

Beyazlatma işleminin herhangi bir zararı yoktur. Ancak beyazlatma işleminden sonra bazen diş hassasiyetleri ile karşılaşılabilir. Ayrıca dişlerin beyazlaması için kullanılan maddenin dişler dışındaki dokulara temas etmesi rahatsızlık oluşturur.

Dişlerinizi beyaz tutmak için iyi bir ağız hijyeni uygulamak çok önemlidir. Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.

Dişlerinde farklı bir problemi bulunan ve tedavi alması diş beyazlatma bandı gereken hastalar varsa önce bu hastaların tedavi süreçlerini tamamlamış olması gerekir. Diş beyazlatma işlemi daha sonra yapılmalıdır.

Dişler hassasken soğuk ya da sıcak temas diş etlerine zarar verebilir. Bu nedenle beyazlatma işleminin ardından “ılık” olan ürünleri tercih etmenizde yarar olacaktır.

Diş minesinin genetik gibi nedenlerle yapısal bozukluklara sahip olduğu durumlarda beyazlatma tedavileri istenilen sonucu veremeyebilmektedir. Böyle durumlarda bonding uygulamaları ya da lamina kaplamalar diş beyazlatma yöntemleri gibi tedaviler tercih edilmektedir.

Report this wiki page